Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar (2), sing → kang
(→‎Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar (2), sing → kang)
'''Dewan Kaamanan PBB''' ([[Basa Indonésia|cara Indonésia]]: Dewan Keamanan PBB), iku badan paling kuwat ing lembaga [[PBB]]. Tugasé njaga perdamaian lan keamanan antar nagara.
 
Badan PBB liyané mung bisa mènèhi [[rékomendhasi]] marang para [[Anggota PBB|anggota]], Dewan Keamanan nduwé kakuwatan kanggo njupuk kaputusan kang kudu ditindakaké para anggota adhedhasardhedhasar [[Piagam PBB]].
 
Dewan Keamanan nganakaké patemon pisanan tanggal [[17 Januari]] [[1946]] ing [[Church House]], [[London]] lan kaputusan kang dikukuhaké diarani [[Resolusi Dewan Keamanan PBB]].
* [[Amérika Sarékat]]
 
Kalima anggota mau nagara-nagara kang olèh duwé [[senjata nuklir]] adhedhasardhedhasar [[Perjanjian Non-Proliferasi Nuklir]].
=== Anggota Ora Tetep ===
Sepuluh anggota liyané dipilih déning [[Sidang Umum PBB]] kanggo mangsa bakti rong taun lawasé, kang diwiwiti tanggal [[1 Januari]], lan lima nagara anggota ora tetep mau diganti saben taun.
|}
 
Anggota ddéwan kaamanan singkang kapilih taun 2009-2010 ya iku:
{{col-begin}}
{{col-2}}
352.730

besutan