Basa Walanda: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang
(ganti isi, replaced: disebut → karan (3))
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang)
| glottorefname = Modern Dutch
| map = Map Dutch World scris.png
| mapcaption = Wewengkon abasa Walanda (kalebu tlatahing basa singkang saduluran, basa Afrikans)
| map2 = Idioma neerlandés.PNG
| mapcaption2 = Sebaraning basa Walanda lan dhialèkipun ana ing [[Éropah Kulon]]
 
== Klasifikasi ==
Basa Walanda lan uga basa Inggris sarta basa Jerman, kalebu minangka péranganing kulawarga basa [[basa Jermanik Kulon|Jermanik Kulon]] kang gedhé. Nanging sajeroning kulawarga basa iki, basa Walanda kanthi rélatif bisa dianggep cilik. Sifat khas basa Walanda ya iku dhasaré. Basa Walanda adhedhasardhedhasar basa Frankia Hilir.
 
Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan [[Kali Rhein]], [[Kali Maas]] lan [[Kali Schelde]], kaum Frankia ya iku kang paling dominan lan pengaruhé gedhé dhéwé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kaya déné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pasisir wektu semana, mliginé manggon ing sisih wétan [[Kali IJssel]].
352.737

besutan