Perth: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: petani → wong tani)
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
 
Wiwitané, Perth iku kutha krajan [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[wong tani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biyasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasardhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan mau dijenengi njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha mau.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan