Métodhe èlmiah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2)
(→‎Unsur metode èilmiah: ganti isi, replaced: panjelasan → wedharan)
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2))
'''Métodhe èlmiah''' utawa '''prosès èlmiah''' iku sawijining prosès ka[[èlmu]]an kanggo ngetukaké kawruh kanthi sistematis adhedhasardhedhasar bukti fisis. èlmuwan ngayahi [[pangamatan]] sarta mbentuk [[hipotèsis]] sajeroning upaya njelasaké fénoména [[alam]]. [[Predhiksi]] singkang digawé didhasaraké marang hipotèsis mau diuji kanthi ngayahi [[eksperimen]]. Yèn sawiji hipotèsis lolos uji makaping-kaping, hipotèsis mau bisa dadi sawijining [[téyori]] èlmiah.
 
== Unsur metode èilmiah ==
Unsur utama métodhe èlmiah ya iku pengulangan patang langkah ing ngisor iki:
# [[#Karakterisasi|Karakterisasi]] ([[pangamatan]] lan [[pangukuran]])
# [[#Pambentukan hipotesis|Hipotesis]] (wedharan teoretis singkang arupa dugaan marang asil pangamatan lan pangukuran)
# [[#Predhiksi saka hipotèsis|Predhiksi]] ([[dédhuksi]] [[logika|logis]] saka hipotèsis)
# [[#èksperimèn|èksperimèn]] (pangujian kabèh bab ing ndhuwur) </div>
352.737

besutan