Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (4)
(→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: artine → tegesé (2))
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (4))
| signature=Signature of Abdurrahman Wahid.svg
}}
'''KH Abdurrahman Wahid''', akrab diundang '''Gus Dur''' ({{lahirmati|[[Kabupatèn Jombang|Jombang]], [[Jawa Timur]]|7|9|1940|[[Jakarta]]|30|12|2009}}; lair kanthi jeneng '''Abdurrahman Addakhil'''<ref name="latar gus">[http://gusdur.net/indonesia/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=63 Latar belakang keluarga Gus Dur], GusDur.net</ref>) iku tokoh [[Muslim]] [[Indonésia]] lan pamimpin pulitik singkang dadi [[Présidhèn Indonésia]] singkang kapapat wiwit taun [[1999]] nganti [[2001]].
Gus Dur minangka ketua [[Nahdlatul Ulama]] lan singkang ngadegaké [[Parté Kebangkitan Bangsa]] (PKB). Wahid nggantèkaké Présidhèn [[B. J. Habibie]] sawisé kapilih déning [[MPR]] asil [[Pamilihan Umum Anggota DPR lan DPRD Indonésia 1999|Pemilu 1999]]. Mangsa kapresidenan singkang diwiwiti tanggal [[20 Oktober]] [[1999]] dipungkasi sajeroning Sidang Istimewa [[MPR]] taun [[2001]] tangal [[23 Juli]] [[2001]], kapemimpinan digantèkaké déning wakilé ya iku [[Megawati Soekarnoputri]] sawisé mandat dijabel déning [[MPR]].
 
Abdurrahman Wahid ngayahi pamaréntahan dibantu déning para mentri sajeroning [[Kabinet]] [[Persatuan Nasional]].
| accessyear = 2008
| quote =
}}</ref> Tan A Lok dan Tan Eng Hwa putra saking Putri Campa, puteri [[Tiongkok]] punika selir Raden [[Brawijaya V]].<ref name="qurtuby"/> Tan Kim Han sendiri kemudian adhedhasardhedhasar penaliten peneliti Perancis, [[Louis-Charles Damais]] diidentifikasikan minangka Syekh Abdul Qodir Al-Shini kang tinemu makamé ing [[Trowulan]].<ref name="qurtuby"/> ai
 
ing taun 1944, Wahid pindah saka Jombang nuju [[Jakarta]], pnggonan bapaké katut karo [[Masyumi|Parté Majelis Syuro Muslimin Indonésia]] (Masyumi), sawijining organisasi kang didirike bala [[Jepang]] kang wektu iku nguwasani Indonésia. Sawisé déklarasi kamardikan Indonésia tanggal 17 Agustus 1945, Gus Dur balik nuju Jombang lan tete manngon ing kana sasuwéné perang kamardikan Indonésia nglawan [[Walanda]]. ing akir perang taun 1949, Wahid pindah nuju Jakarta lan bapaké ditunjuk dadi Menteri Agama. Abdurrahman Wahid sinau ing Jakarta, masuk ing SD KRIS sadurungé pindah ing SD Matraman Perwari. Wahid uga diajari mawca buku non-Muslim, majalah, dan koran karo bapaké kanggo njebaraké pengetahuané<ref>Barton (2002), halaman 49</ref>. Gus Dur terus manggon ing Jakarta kaliyan kaluwargané sanajan bapaké wis ora dadi mentri agama taun 1952. ing April 1953, bapaké Wahid tilar donya amarga kacilakaan mobil.
348.872

besutan