The Rescuers: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (13)
(→‎Plot: ganti isi, replaced: disebut → karan)
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (13))
| followed_by = ''[[The Rescuers Down Under]]'' (1990)
}}
'''''The Rescuers''''' iku sawijining [[filem animasi]] prodhuksi [[Walt Disney Productions]] lan dirilis ke biyoskup déning [[Buena Vista Pictures]] tanggal [[22 Juni]] [[1977]]. Film iki ya iku dadi filem kaping 23 ing sérial [[Pratélan filem Disney|filem animasi klasik Walt Disney]]. Film iki digawé adhedhasardhedhasar buku mawa judhul singkang padha lan ditulis déning [[Margery Sharp]]. Caritané disutradarani [[Wolfgang Reitherman]], [[John Lounsbery]], lan [[Art Stevens]].
 
Plot filem iki munjer marang rong tikus singkang jenengé Bernard lan Bianca, singkang kudu nylamataké sawijining bocah yatim cilik mlarat singkang jenengé Penny saka tangan para durjana singkang ndarbèni omah gadhé singkang jenengé Madame Medusa.
 
Film iki merlokaké béya 1,2 milyar dolar AS. [[Eva Gabor]], [[Bob Newhart]], [[Geraldine Page]], [[Jim Jordan]], lan [[Joe Flynn]] mèlu ngisi swara filem iki.
== Plot ==
{{spoiler}}
Sawijining bocah cilik mlarat aran Penny diculik déning singkang duwé toko gadhé lan jahat aran Madame Medusa. Medusa péngin ngéntukaké [[inten]] singkang karan '''Devil's Eye'''. Penny ngirim [[pesen joning botol]] kanggo njaluk pitulung lan dilarung ing kali. Para ''Rescuers'' nemu pesen iki. Perkumpulan tikus iki péngin ngrampungaké masalah iki. Miss Bianca singkang ayu, wakil saka [[Hongaria]], njupuk tugas iku dhéwé, lan milih Bernard tukang resik-resik omah. Ig gegeré Orville si manuk, para penyelamat mau mabur tumuju Rawa Maut, papnggonan Penny katawan déning Medusa lan sawisé lolos saka cangkem baya Medusa, banjur mulih bebarengan karo Penny. Penny dadi pahlawan, lan Bernard sarta Bianca budhal ngayahi tugas anyar.
 
== Jenengé para paraga ==
* [[Bob Newhart]] minangka Bernard: salah satu tikus singkang menyelamatkan Penny. Dia memiliki ketakutan untuk angka [[13 (angka)|13]].
* [[Eva Gabor]] minangka Miss Bianca: wakil saka [[Hongaria]] untuk Rescue Aid Society. Dia pergi dengan Bernard untuk menyimpan Penny.
* [[Geraldine Page]] minangka Madame Medusa: perempuan yang mengerikan yang ingin mendapatkan Devil's Eye. Jelas dia hanya peduli tentang dirinya, lan bahkan tidak berbagi dengan berlian Mr. Snoops.
* [[Michelle Stacy]] minangka Penny: gadis yatim yang diculik. Dia ya iku harapan yang terlihat déning seorang [[bintang]] di langit.
* [[Joe Flynn]] minangka Mr. Snoops: Medusa's pemihak.
* [[John McIntire]] minangka Rufus: sawijining tuwa kucing singkang dikatakan Bernard lan Bianca tentang Madame Medusa.
* [[James MacDonald]] minangka Evinrude: sawijining capung singkang bantu Bernard lan Bianca
* [[Jim Jordan]] minangka Orville: sawijining [[albatros]] singkang menerbangkan Bernard lan Bianca ke tujuan mereka.
 
<!-- == Distribusi ==
352.737

besutan