Wong Banjar: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎Sistem paseduluran: ganti isi, replaced: anake → anaké (3))
(ganti isi, replaced: sing → kang (4))
}}
 
'''Wong Banjar''' utawa '''Sukubangsa Banjar''' <ref>[http://www.joshuaproject.net/people-profile.php?peo3=10658&rog3=ID Banjar of Indonésia]</ref> iku [[bebrayan]] singkang manggon sapérangan gedhé [[wewengkon]] [[Provinsi Kalimantan Kidul]], lan wiwit abad kaping 17 wiwit manggon ing sapérangan [[Kalimantan Tengah]] lan sapérangan [[Kalimantan Wétan]] mligi [[kawasan]] dhataran lan pérangan hilir saka Laladan ilèn Kali (DAS) ing wewengkon mau.
 
== Sistem paseduluran ==
 
=== Populasi Suku Banjar ing Kalimantan Kidul ===
Miturut [[sènsus]] [[singkang ndunungi]] taun [[2000]] déning Badan Pusat Statistik (BPS), [[populasi]] suku Banjar ing Kalimantan Kidul ana 2.271.586 jiwa, singkang kadistribusi ing sawetara [[kabupatèn]] lan [[kutha]], ya iku:
* 142.731 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Tanah Laut|Tanah Laut]]
* 154.399 jiwa ing kabupatèn [[Kota Baru]] (kalebu kab. [[Kabupatèn Tanah Bumbu|Tanah Bumbu]])
* 417.309 jiwa ing kutha [[Kutha Banjarmasin|Banjarmasin]]
* 75.537 jiwa ing kutha [[Banjarbaru]]
Wong [[Banjar Hulu]] Sungai singkang micara [[Basa Banjar Hulu]] ana ing 6 kabupatèn ([[Kabupatèn Banua Enam|Banua Enam]]) ya iku:
* 114.265 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Tapin|Tapin]]
* 188.672 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Hulu Sungai Kidul|Hulu Sungai Kidul]]
352.737

besutan