Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling filem [[animasi]] saking Amérika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi déning [[Walt Disney]] adhedhasardhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Pratélan Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filem [[Snow White ang the seven dwars (1937 filem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun filem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata nanging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
352.737

besutan