Peruté: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
Router ugi saged kaginakaken kanggé ngubungaken [[LAN]] dhateng satunggaling layanan [[telekomunikasi]] kados telekomunikasi ''leased line'' utawi ''Digital Subscriber Line'' [[DSL]]. Router ingkang kaginakaken saking [[LAN]] dhateng koneksi ''leased line'' kados T1 utawi T3 asring dipunarani ''access server''. Kajawi punika router ingkang kaginakaken kanggé ngubungaken jaringan lokal dhateng koneksi [[DSL]] dipunwastani ''DSL router''.
 
Router-router jinis mau padatanipun gadhah fungsi [[firewall]] kanggé napis paket adhedhasardhedhasar alamat sumber lan alamat tujuan paket mau. Nanging wonten ugi router ingkang boten gadhah punika. Router ingkang gadhah fitur napis paket dipunwastani ''packet-filtering router''. Padatanipun router mblokir lajeng lintas data ingkang kapancar kanthi cara ''broadcast'' saéngga saged nyegah ''broadcast strom'' ingkang saged ngganggu kinerjaning jaringan.
 
== Jinis Peruté ==
352.737

besutan