Pasta: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Jinis Pasta: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(→‎Jinis Pasta: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
 
== Jinis Pasta ==
Pasta inggih kapérang saking manéka warna wujud lan ukuran. Ing Italia, wonten langkung saking [[650]] jinis pasta lan meh saben taun maujud jinis pasta ingkang énggal. Pasta ingkang wujudipun kados dawa-dawa punika ingkang kados mi dipunsebut spageti. Déné variasi pasta ingakng langkung kuru dipunsebut [[vermicelli]], variasi ingakng langkung dawa lan pipih kados [[kwetiau]] dipunsebut [[linguine]], déné versi ingkang radi kandel dipunsebut [[fettucine]].
Nama jinis pasta padatanipun inggih dipunpendhet adhedhasardhedhasar nama-nama wuud pasta wonten ing basa Italia. Pasta ingkang wujudipun cendhak-cendhak kados pena dipunsebut [[penne]], déné pasta ingkang wujudipun kados [[kupu-kupu]] dipunsebut [[farfalle]]. Jinis-jinis pasta ingkang langkung lengkap saged dipuntingali wonten ing pratélan nama pasta.<ref>[http://www.food-info.net/uk/products/pasta/shapes.htm www.food-info.net :: Pasta shapes] Pasta dalam berbagai bentuk</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan