Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (18)
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh (4))
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (18))
 
[[Gambar:UN-millenium-goals.jpg|thumb|right|MDG ing Markas [[PBB]] New-York]]
 
'''Angkah Pambangunan Milenium''' (''Millennium Development Goals'') iku wolung angkah utawa gegayuhan singkang wis disetujoni kanggo digayuh sajeroning taun [[2015]] déning kabèh anggota [[PBB]] singkang cacahé 191 nagara.
 
== Angkah ==
Déklarasi Milenium PBB singkang ditapakasmani ing sasi September 2005 nyetujoni supaya kabèh nagara:
 
=== 1. Ngilangaké kamiskinan lan keluwèn singkang nemen ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngurangi setengah saka singkang ndunungi donya singkang pametuné kurang saka 1 [[dolar AS]] sadina lan ngalami [[keluwèn]].
 
=== 2. Ningkataké tataran pendhidhikan dhasar kanthi universal ===
=== 7. Njamin lumintuné pembangunan lingkungan ===
:* Target:
:** Ngintegrasèkaké prinsip-prinsip pembangunan singkang lumintu sajeroning kawicaksanan saben nagara lan program sarta ngurangi ilangé sumber daya lingkungan
:** Ing taun 2015 diangkah bisa ngurangi setengah saka cacahing wong singkang ora duwé aksès banyu ngombé singkang séhat
:** Ing taun 2020 diangkah bisa nggayuh pengembangan singkang signifikan sajeroning kauripan kanggo sethithiké 100 juta manungsa singkang manggon ing tlatah kumuh
 
=== 8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan ===
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan singkang adhedhasardhedhasar aturan, bisa dinuga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamaréntahan singkang apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan kanthi [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan mirunggan nagara-nagara kurang tumuwuh, lan kabutuhan mirunggan saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki kalebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ngundhakaké pambebasan utang kanggo nagara mlarat singkang utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara singkang duwé komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara tumuwuh.
:** Ngadhepi kanthi komprehensif karo nagara tumuwuh kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung ing sajeroning wektu singkang dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif singkang pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati singkang murah ing [[nagara tumuwuh]]
:** Kerjasama karo pihak swasta, yasa panyerapan kauntungan saka teknologi-teknologi anyar, mligi tèknologi informasi lan komunikasi.
 
352.737

besutan