Direktorat Jenderal Bea dan Cukai Kamentrian Kauangan Indonesia: Béda antara owahan

→‎Sistem penjaluran: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar (2)
c (→‎Tugas lan fungsi: clean up, replaced: ngliputi → ngambah using AWB)
(→‎Sistem penjaluran: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar (2))
Kajawi punika, tugas lan fungsi DJBC inggih kanggé ngawasi kegiyatan [[ekspor]] lan [[impor]], ngawasi edaran unjukan ingkang ngewrat [[alkohol]] utawi [[etil alkohol]], lan [[rokok]] utawi barang asiling pengolahan [[tembakau]] sanèsipun. KAnthi ewahing jaman, DJBC gadhah tugas lan fungsi sanèsipun inggih punika dados fasilitator ''perdagangan'', ingkang gadhah wenang kanggé nunda ngantos badhé mbebasaken pajeg kanthi sarat- sarat tartamtu.<ref name="internet 2">[http://www.beacukai.go.id Situs resmi] dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013</ref>
== Sistem penjaluran ==
Wonten sekawan sistem penjaluran ingkang dipuntemtokaken déning DJBC wonten ing prosès impor. Sekawan jalur punika ing wiwitanipun dipunpérang adhedhasardhedhasar nerapaken manajemen resiko adhedhasardhedhasar profil importir, jinis [[komoditi]] barang, ''track record'' lan informasi- informasi ingkang wonten ing ''data base'' [[intelejen]] DJBC. Sistem penjaluran ingkang wonten ugi sampun ngginakaken sistem otomatisasi saéngga wontenipun ''intervensi'' déning petugas DJBC kanggé nemtokaken jalur- jalur kasebat ing barang tartamtu ugi langkung sakedhik. Ing taun [[2007]], DJBC sampun nepangaken Jalur MITA, inggih punika satunggaling jalur fasilitas ingkang mirunggan wonten ing kator Pelayanan Utama (KPU).
Sekawan jalur kasebat inggih punika:
# ''Jalur prioritas'' ingkang mirunggan kanggé importir ingkang gadhah ''track record'' saé sanget. Kangge importir jinis punika, barangipun dipunwedalaken kanthi otomatis ingkang dados prioritas saking sisih pelayananipun. saking sisih pengawasan, mila importir jinis punika badhé kénging sistem ''[[Post Clearance Audit]]'' (PCA) lan sapisan- pisan kanthi acak déning sistem [[komputer]] badhé dpuntetepaken kanggé pemeriksaan fisik.
352.737

besutan