Sentot Prawiradirja: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: antuk → olèh
(tambah ukara lan rujukan)
(→‎top: ganti isi, replaced: antuk → olèh)
'''Sentot Prawiradirja''', uga kasuwur mawa jejuluk '''Ali Basah''' (1808-1855), iku salah siji sénapatiné Pangéran [[Dipanegara]] nalika perang 1825-1830. Jeneng dawané ya iku Sentot Abdul Mustapa Prawiradirja, putrané Radèn Rangga [[Prawiradirja III]], bupati wedana ing [[Kabupatèn Madhiun|Madiun]] saka [[garwa ampéyan]].<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/883389465|title=Takdir: Riwayat Pangeran Diponogoro 1785-1855|last=Carey|first=PBR.|last2=Murtianto|first2=Bambang|last3=Karim|first3=Mulyawan|publisher=Gramedia|year=2014|isbn=9789797097998|location=Jakarta|pages=|oclc=883389465}}</ref> Miturut urutan trah, Sentot kapétung buyut Sultan [[Hamengkubuwana I]].<ref>{{Cite news|url=https://daerah.sindonews.com/read/1222915/29/sentot-ali-basya-panglima-perang-diponegoro-yang-dijuluki-napoleon-jawa-1500653996|title=Sentot Ali Basya, Panglima Perang Diponegoro yang Dijuluki Napoleon Jawa|work=SINDOnews.com|access-date=2018-02-06|language=id-ID}}</ref>
 
Sajeroning [[Perang Jawa]], Sentot kalebu sénapati kang paling pilih tandhing. Dhèwèké mèlu ing palagan saka wiwitan perang, nalika umur 17 taun. Sabanjuré Sentot kalebu salah siji kumendhan prajurit kang antukolèh jejuluk ''Ali Basah'' (saka istilah ing Kasultanan Osmani ''Ali Pasha''). Ing pungkasan, Sentot teluk marang Walanda ing wulan Oktober 1829 sawisé gelem diajak rerundhingan ing Ngayogyakarta, banjur kabuwang menyang [[Bengkulu]] nganti tekan patiné.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan