Wos: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (2)
(éjaan, replaced: dhaérah → tlatah, modhèrn → modhèren)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (2))
 
Cara anggénipun mbucal kulit gabah dados beras wonten kalih, inggih punika:
* Cara tradhisional, gabah dipundheplok nganggé lumpang utawa lesung saha alu. Salajengipun, beras dipunpisahaken saking bekatul (kulit gabah ingkang sampun alus) ngagem tampah. Bekatul piyambak saged dipun-ginakaken dados pakan kéwan ternak, upaminipun [[pitik|ayam]], [[mènthog]] lan [[babi]].
* Cara modhèren, gabah dipungiling nganggé mesin panggilingan. Mawi piranti punika, beras saged langsung resik lan dipunpisah kaliyan rambut gabah (kulit gabah ingkang setengah wetah ([[basa Indonésia]]: ''sekam'') lan bekatul. Rambut gabah saged dados rabuk [[tetanduran|taneman]] kagemkanggé mbudhidhaya taneman hias utawi dipunbrastha ngantos dados awu. Awu punika saged dipunanggé kagemkanggé isah-isah perabot pawon ([[basa Indonésia]]: ''dapur'') sasampunipun dipuncampur sabun.
 
==Anatomi wos==
348.872

besutan