Wulung: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Ciri-ciri: ganti isi, replaced: kagem → kanggé
(→‎top: éjaan, replaced: ordo → ordho, setunggaling → satunggaling)
(→‎Ciri-ciri: ganti isi, replaced: kagem → kanggé)
Wulung punika mlebet kéwan [[getih]] panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup déning wulu pelepah. Amargi lumebet ing golongan peksi, wulung tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punika dipunsimpen ing lebet susuh ingkang dipundamel déning wulung piyambak. Salajengipun tigan-tigan punika dipunengkremi ngantos netes. Wulung njagi anakipun ngantos saged mabur.
 
Wulung punika kéwan pamangsa. Panganan utami wulung inggih punika kéwan [[mamalia]] alit kados [[tikus]], [[bajing]], lan [[pitik]]. Wonten sapérangan wulung ingkang nangkep [[iwak]] lan dipundadosaken panganan utami. Cucuk wulung boten wonten wajanipun nanging gadhah wangun béngkong lan kiyat sanget kagemkanggé ngoyak daging mangsa. Peksi punika ugi ndarbèni satunggal pasang suku ingkang kiyat/kukuh lan [[kuku]] ingkang landhep kanggé nyengkerem mangsa. Wulung ugi ndarbèni daya pandelengan ingkang permana kanggé mburu mangsa saking let ingkang tebih.
 
Wulung ndarbèni [[sistem ambegan]] ingkang saé lan saged kanggé nyimpen [[oksigen]] ingkang kathah. Oksigen punika dipunperloaken wanci mabur. [[Jantung]] peksi wulung wonten sekawan bilik kados [[manungsa]]. Bilik nginggil dipuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|atrium]] lan bilik ngandhap dinpuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|ventrikel]].
352.737

besutan