Kuran: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Kodifikasi AlQur'an lan Ngrembakane: ganti isi, replaced: kagem → kanggé
(ganti isi, replaced: tafsir → tapsir (2), Tafsir → Tapsir (8))
(→‎Kodifikasi AlQur'an lan Ngrembakane: ganti isi, replaced: kagem → kanggé)
Ing warsa [[650]], nalika Islam rumambah ing sakiwa tengenipun lempongan Arab, utamanipun ing [[Iran|Pèrsi]], [[Levant]], lan Afrika Lor; Khalifah katelu, [[Utsman bin Affan]], mréntahaken supados wonten ana Quran ingkang baku. Perkawis punika gegandhèngan saking pangucapan Quran kanthi céngkok ingkang bènten kaliyan ingkang dipunucapaken ing Madinah lan Makkah. Utsman ngandharaken supados cèngkok ingkang dipun-ginakaken punika saking céngkok [[Suku Quraisy]] amargi Muhammad saking suku punika. Limang hafidz damel turunan saking mushaf pisanan ing jaman Abu Bakar ingkang kasimpen déning [[Hafsah binti Umar]]. Mushaf punika banjur kondhang kanthi jejuluk [[Mushaf Utsmani]] ingkang dados lelandhesan tiyang Islam sadonya dugi dinten sapunika.<ref>Mohamad K. Yusuff, [http://www.irfi.org/articles/articles_251_300/zayd_ibn_thabit_and_the_glorious.htm Zayd ibn Thabit and the Glorious Qur'an]</ref><ref>The Koran; A Very Short Introduction, Michael Cook. Oxford University Press, pp. 117–124</ref>
 
Wujud Quran ingkang katedhak punika, ing kalangan sarjana modhèren, limrahipun dipunanggep cathethan ngendikanipun Muhammad. Déné, kagemkanggé muslim, Quran punika tumurun saking [[Allah]]. Punapa mawon ingkang kapacak ing Quran asring dados pirembugan ing antaranipun para sarjana, utamanipun gegandhèngan kaliyan sajarah Quran ingkang dianggep saged kemawon keplesed nulis nalika dipunrangkum.<ref>{{cite web|last=Arthur Jeffery and St. Clair-Tisdal et al,Edited by Ibn Warraq, Summarised by Sharon Morad, Leeds|url=http://debate.org.uk/topics/books/origins-koran.html|title=The Origins of the Koran: Classic Essays on Islam's Holy Book |accessdate=2011-03-15}}</ref><ref>*F. E. Peters (1991), pp.3–5: "Few have failed to be convinced that the Quran is the words of Muhammad, perhaps even dictated by him after their recitation."</ref>
 
== Salin basa lan tapsir Al Qur'an ==
352.737

besutan