Corazon Aquino: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (3)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé (3))
Tanggal 11 Oktober 1954, Cory nikah kaliyan Benigno “Ninnoy” Aquino.<ref name="buku2"/> Sanajan yuswanipun taksih sepantaran kaliyan Cory (24 taun), nanging sapunika Aquino sampun kondhang mawi paraban “Anak Ajaib” ing jurnalistik lan pulitik.<ref name="buku2"/> Piyambakipun kekalih nikah ing Gréja Our lady of Sorrow ing Pasay city.<ref name="buku2"/>
Sejatosipun kirang leres manawi Cory dipunsebat boten siyap kanggé dados présidhèn.<ref name="buku5">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 41)</ref> Punika pamanggihipun Lupita Aquino kashiwahara, adik iparipun piyambak.<ref name="buku5"/> Cory pikantuk pendidikan pulitik saking garwanipun piyambak, inggih punika rikala Aquino dados tahanan pulitik wiwit taun 1972-1980.<ref name="buku5"/> Saben Setu piyambakipun sowan dateng garwanipun ing pakunjaran.<ref name="buku5"/> Wonten ngrika piyambakipun medangetaken napa mawon ingkang dipunandharaken garwanipun, kalebet nuturi kados pundi piyambakkipun mesthi ngewangsuli pitakon-pitakonipun wartawan.<ref name="buku5"/>
Rikala Ninoy séda, sajatosipun Cory gadhah kalih pilihan; dados randha sedih lan ngunci awakipun piyambak ing dhalem utawi mendhet alih tugasipun garwane lan ngisi panggonanipun garwane ingkang kosong ing pulitik.<ref name="buku6">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 42)</ref> Kulawarga Aquino ugi boten mangertos pundi ingkang badhé dipunpilih kaliyan Cory ngantos dugi ing Manila kagemkanggé ngrawuhi upacara pemakaman garawanipun.<ref name="buku6"/>
Kampanye taun 1984 dados gladhen sesorah kagemkanggé Cory.<ref name="buku7">Syaelendra. ''Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia''. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 44)</ref> Manawi padhatanipun kaliyan Ninoy rumiyin, piyambakipun ajrih sanget caket-caket podium, nanging saiki piyambakipun purun mminggah panggung lan sesorah sanajan boten dangu.<ref name="buku7"/>
Pemilihan taun 1984 uga maringi kathah pengalaman lan piwulang énggal kagemkanggé Cory.<ref name="buku7"/> Sawijining dinten rikala nembé miwiti sesorah ing laladan Zambale, wonten gerimis.<ref name="buku7"/>
Lajeng piyambakipun dadosaken rikat sesorahipun.<ref name="buku7"/> Cory ngendika marang pendukungipun bilih piyambakipun boten purun piyambakipun sadaya gerah amargi kudanan saéngga boten saged mariki swantenipun.<ref name="buku7"/> Nanging para pendukungipun boten purun, piyambakipun sadaya taksih pengen midangetaken sesorahipun Cory sanajan jawahipun saya deres.<ref name="buku7"/>
Kados ingkang kula lan panjenengan mangertosi, pungkasanipun Cory kapilih dados Présidhèn Wadon ingkang sapisan ing nagara [[Filipina]] lan ingkang dados wakilipun inggih punika Salvador Laurel.<ref name="buku1"/>
352.737

besutan