Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: kagem → kanggé
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (4))
(→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: kagem → kanggé)
 
== Kehidupan awal ==
Abdurrahman wahid lair ing dina kepapat lan wulan wolu [[kalender Islam]] taun 1940 ing Denanyar [[Jombang]], [[Jawa Timur]] saking kekalihipun [[Wahid Hasyim]] lan solichah. wonten kapitadosan manawi piyambakipun lair tanggal 4 Agustus, nanging kalender kang digunakaké kagemkanggé nandai dinten kelairane inggih punika kalender Islam kang artosipun piyambakipun lair wonten 4 Sya'ban, sami kaliyan [[7 September]]1940
dhèwèké lair kanthi nama '''Abdurrahman Addakhil'''. "Addakhil" tegesé "Sang Penakluk".<ref name="latar gus"/> Kata "Addakhil" ora misuwur lan diganti nama "Wahid",lan luwih misuwur kanthi celukan '''Gus Dur'''. "Gus" ya iku jeneng kehormatan khas pesantren kanggo putrane kiai kang tegesé "''abang''" utawa "''mas''".<ref name="latar gus"/>
 
348.872

besutan