Melilla: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
'''Melilla''' iku [[eksklave]] duwèké [[Spanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pasisir lor [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wewengkoné [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wewengkon Spanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka péranganing [[Provinsi Spanyol|provinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota [[Uni Éropah]]. Miturut cacah taun 2008, kang ndunungi ana 73.460 jiwa. Kutha iki kang ndunungi kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (mliginémligi wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa Spanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan