Lempongan Pèrsi: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4))
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
[[Gambar:Pèrsin Gulf map.png|300px|right|thumb|Peta Lempongan Pèrsi.]]
 
'''Lempongan Pèrsi''' iku terusané [[Lempongan Oman]] antara [[Jazirah Arab]] lan [[Iran]]. [[Segara jero]] kang jembaré 233.000 km² iki dihubungaké karo [[Lempongan Oman]] ing sisih [[wétan]] déning [[Selat Hormuz]], lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama [[Shatt al-Arab|Arvand Rood]], kang nggawa [[banyu]] saka [[Kali Karun|Karun]], [[Kali Eufrat|Eufrat]] lan [[Kali Tigris|Tigris]]. Jembar wewengkoné 241.000 km². Dawané [[989]] kilomèter kang ngubungaké mliginémligi Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah kang paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
== Pranala njaba ==
352.737

besutan