Basa Walanda: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Klasifikasi: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang)
(→‎Klasifikasi: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
Basa Walanda lan uga basa Inggris sarta basa Jerman, kalebu minangka péranganing kulawarga basa [[basa Jermanik Kulon|Jermanik Kulon]] kang gedhé. Nanging sajeroning kulawarga basa iki, basa Walanda kanthi rélatif bisa dianggep cilik. Sifat khas basa Walanda ya iku dhasaré. Basa Walanda dhedhasar basa Frankia Hilir.
 
Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan [[Kali Rhein]], [[Kali Maas]] lan [[Kali Schelde]], kaum Frankia ya iku kang paling dominan lan pengaruhé gedhé dhéwé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kaya déné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pasisir wektu semana, mliginémligi manggon ing sisih wétan [[Kali IJssel]].
Amarga saka iku kakerabatan antara basa Walanda lan basa Jerman cedhak banget. Bebarengan karo basa Jerman Hulu (basa Jerman baku) lan basa Jerman Hilir, kang ora adhedhasa basa Frankia, basa Walanda kalebu apa kang karan kulawarga basa Jermanik Kulon-Kontinental. Kulawarga iki minangka cawang saka basa Jermanik lan basa Jermanik dhéwé minangka cawang saka [[basa Indo-Éropah]].
<!--
352.737

besutan