Urea: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
|}
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] kang dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide kang mliginémligi dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya kang uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan kang kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], kang pungkasané ngruntuhaké konsèp [[vitalisme]].
 
348.872

besutan