Palermo: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
'''Palermo''' (''Palermo'' sajeroning [[basa Italia]]) (''Palermu'' utawa ''Palemmu'' sajeroning [[basa Sisilia]]) (populasi 721.163), iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi [[Sisilia]], [[Italia]] sisan kutha krajan [[Provinsi Palermo]].
 
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih sajeroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] duwé kapentingan mliginémligi, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, pura-pura lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
352.730

besutan