Gas bumi: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: mliginé → mligi, sing → kang (3)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
(ganti isi, replaced: mliginé → mligi, sing → kang (3))
'''Gas bumi ''' sok uga karan '''gas alam''' utawa '''gas rawa''', iku [[bahan bakar fosil]] awujud gas singkang mliginémligi dumadi saka [[metana]] [[karbon|C]][[hidrogen|H]]<sub>4</sub>). Gas iki bisa tinemu ing [[lapangan lenga]], [[lapangan gas bumi]] lan uga tambang [[batu bara]]. Nalika gas singkang sugih metana diprodhuksi liwat pambusukan déning [[bakteri anaerobik]] saka bahan-bahan organik saliyané saka fosil, mula banjur diarani [[biogas]]. Sumber biogas bisa tinemu ing [[rawa|rawa-rawa]], papan pambuangan pungkasan [[runtah]], sarta panampungan kotoran [[manungsa]] lan [[kéwan]].
<!--
=== Komposisi kimia ===
 
== Cadangan gas donya ==
Total cadangan donya (singkang wis dikonfirmasi) yakuwi 6,112 triliun kaki persegi. Pratélan 20 nagara kanthi cadangan gas gedhé dhéwé sajeroning ékan triliun kaki persegi (trillion cu ft) yakuwi:[http://www.infoplease.com/ipa/A0872966.html]
# Rusia =1,680
# Iran =971
348.872

besutan