Moluska: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Strukur lan fungsi awak: ganti isi, replaced: mliginé → mligi
(ganti isi, replaced: sing → kang (11))
(→‎Strukur lan fungsi awak: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
[[Sistem saraf]] moluska dumadi saka cincin saraf kang duwé [[esofagus]] kanthi serabut saraf kang nyebar. Sistem pancernaané pepak, dumadi saka [[cangkem]], [[esofagus]], [[lambung]], [[usus]], lan [[anus]].
 
Anatomi moluska relatif mèmper karo vertebrata. Bab iki njalari akèh ahli ngira yèn vertebrata lan moluska isih duwé gayutan évolusi. Bab iki dikuwataké uga kanthi kanyatan yèn moluska, mliginémligi Cephalopoda, nduwé utek kang tuwuh apik lan ana kang kabukti duwé kamampuan pangéling-éling kang kuwat.
 
{{Animalia}}
352.737

besutan