Piyul: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: mliginé → mligi (2), sing → kang
(→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé (3))
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: mliginé → mligi (2), sing → kang)
Piyul kang wujudé kaya saiki (moderen) diwiwiti saka nagara [[Italia]], pase ing Italia lor nalika abad angka 16, ing kutha [[plabuhan]] [[Venice]] lan [[Genoa]] kang dadi dalan tumuju [[Asia Tengah]] liwat dalan lor.
 
Wujudé piyul kang modhèren wis kena prabawa saka piranti-piranti [[musik]], mliginémligi saka nagara-nagara Arab.<ref>{{cite web
|url=http://www.cso.org/main.taf?p=1,1,4,20
|title=The NPR Classical Music Companion: Terms and Concepts from A to Z
}}</ref>
 
Abad angka 18, piyul digawé béda banget karo sadurungé, mliginémligi ing ukuran dawa lan pojok ing gulu piyul. Wujud kang saiki dadi standar wujud piyul sadonya. Bedane wujud piyul jaman biyèn lan saiki ndadèkaké suwara kang dumadi uga béda, nanging singkang dianggo pathokan utawa standar wujud piyul ya iku wujud piyul kang saiki.<ref>{{cite web
|title=Violin changes by 1800
|url=http://rperras.tripod.com/id42.htm|author=Richard Perras
352.737

besutan