Soekarno: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3)
(→‎top: éjaan, replaced: - → -, - → -)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3))
| accessyear = 2011
| quote =
}}</ref> inggih punika présidhèn kapisan [[Indonésia|Républik Indonésia]] ingkang mengku kalungguhan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda">{{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungangadhah peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan [[Walanda]].<ref name="asvi">{{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sajarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref> Présidhèn Sukarno punika ingkang kagungangadhah gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dhasar nagara [[Indonésia]] punika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun punika [[Proklamasi kamardikan Indonésia|Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Présidhèn Sukarno kagungangadhah paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipun-gantos déning [[Soeharto]].
 
== Rujukan ==
352.730

besutan