Drona: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3)
c (→‎Agastya: clean up, replaced: sanés → sanès using AWB)
(ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3))
 
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih punika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita [[Mahabarata]]. Durna punika putranipun [[Resi Baratmadya]] saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking [[Atasangin]]. Kacariyosaken bilih Durna punika dipuntudung minggat saking Atasangin amargi boten kersa dipunjodhoaeken kaliyan ramanipun. Durna punika dados ara-araipun Sata [[Kurawa]] lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun punika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungangadhah pusaka sekti awujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah punika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja nagari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang namanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon nagari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>
 
Nalika perang [[Bharatayuda]], Resi Durna pinitados minangka Senapati Agung Kurawa, sasampunipun Resi Bisma tiwas ing paprangan.<ref name="internet1"/> Resi Durna tiwas ing medan paprangan amargi tusukan pedhang Drestajumena, putranipun Prabu [[Drupada]].<ref name="internet1">[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&view=article&id=834&Itemid=834 ''Durna - Solo''] dipunundhuh tanggal 3 April 2012)</ref>
 
== Pagesanganipun ==
Nalika taksih enem Drona kagungangadhah asma timur (''nama kecil'') Kumbayana. Wonten ing salah satunggalipun versi, Kumbayana punika putranipun Resi Baratmadya saking Argajembangan kaliyan Dèwi Kumbini.
Ing versi ingkang sanès, Kumbayana punika kagungangadhah garwa [[Dèwi Wilutama]] ingkang dados [[jaran]] amargi kénging sepatanipun déwa.
Ing [[Bharatayudha]], Drona dipunperjaya pati déning [[Drestadyumna]].
 
352.737

besutan