Rukmarata: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎top: éjaan, replaced: melu → mèlu)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
 
Radèn '''Rukmarata''' iku putrané [[Salya|Prabu Salyantaka]] patutan Éndang Pujawati inggih Éndang Bonowati ingkang anem piyambak. Radèn Rukmarata kagungangadhah watak sami kaliyan Prabu Salya nalika taksih mudha.
 
mBoten kathah cariyos pedhalangan ingkang ngginakaken Radèn Rukmarata. Manawi wonten Gagrag [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] Radèn Rukmarata palastra dipuntitih gada déning Resi Seta amargi mèlu campur tangan anglepasaken pusaka saking papan pandhelikan nalikanipun Resi Seta tandhing kaliyan [[Bisma|Resi Bisma]].
348.872

besutan