Strasbourg: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3)
(→‎Iklim: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (3))
}}
 
'''Strasbourg''' ([[basa Jerman]]: ''Straßburg'') minangka kutha krajan ''région'' [[Alsace]] lan departemèn saking [[Bas-Rhin]] ingkang dumunung wonten ing [[Prancis]] pérangan wétan. Cacahing penduduk sajumlah 272.800 jiwa ([[2004]]). Kutha punika kagungangadhah wiyar wewengkon 78,26 km². Kanthi kagungangadhah angka kepadhatan penduduk sakitar 3.486 jiwa/km². Kutha punika misuwur kanthi sebutan [[Grande Île*]] katetepaken minangka [[Situs Warisan Donya UNESCO]] wonten ing taun [[1988]]. Kutha punika dumunung wonten ing pinggir [[Kali Rhein]].
 
Kutha punika ugi minangka kutha, kursi saking [[Dewan Éropah]] wonten ing [[1949]], ingkang [[Parlemèn Éropah]] saking taun [[1992]] lan [[Pengadilan Hak Asasi Manungsa Éropah]] kanggé Pura Hak Asasi Manungsa wiwit [[1998]], lawang sekuritas [[Lembaga Éropah ing Strasbourg|Éropah lan modal saking Éropah]]. Tiyang-tiyang ingkang dumunung wonten ing Strasbourg dipunwastani ''Strasbourgeois'' (wonten ing [[basa Prancis]]).
Kawontenan sapérangan lembaga nasional misuwur, kados ta [[Teater Nasional Strasbourg|Teater Nasional]], kaliyan [[Kapustakan Nasional lan Universitas (Strasbourg)|Kapustakan Nasional lan Universitas]] lan [[National Rhine Opera]] ndadosaken kutha punika minangka punjer budaya ingkang wigati.
 
Strasbourg ugi minangka kutha pelajar ingkang ageng, [[Universitas Strasbourg|Universitas]], sekolah ageng ([[Cuej]], [[École nationale d'administration (France)|ENA]], [[Sciences Po Strasbourg]], [[INSA de Strasbourg]], [[International Space University]], [[ESBS]], [[ECAM]] Strasbourg Europe, [[ENGEES]], [[EOST]], [[École européenne de chimie, polymères et matériaux|ECPM]], [[Télécom Physique Strasbourg]], [[ENSIIE]] lsp.) wujud sawijining universitas utama ingkang kagungangadhah taraf tingkat internasional. 20% mahasiswa asing ingkang asalipun langkung saking satunggal atus nagara.<ref name="Chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008">[http://www.unistra.fr/uploads/media/chiffres2007-08.pdf Les chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008]{{pdf}}, sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref> Universitas majang 18 [[Pamenang Nobel]] ing témbok, inggih punika panampa méka tènder kanggé invèstasi mangsa ngajeng, ingkang ndadosaken universitas punika minangka universitas unggulan wonten ing bab pendidikan tinggi lan panalitèn ing donya.<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=57 Une identité forte], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>{{,}}<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=8501 Investissements d'avenir], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>.
 
== Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
348.872

besutan