Kanker: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2)
(→‎Gangguan kaseimbangan hormonal: ganti isi, replaced: biyasanipun → limrahipun)
(ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2))
Kanker dipunsebabaken saking pinten-pinten faktor, inggih punika:
=== Faktor keturunan ===
Faktor genetik njalari pinten-pinten kulawarga kagungangadhah risiko langkung inggil kanggé ngalami kanker manawi dipunjejeraken kaliyan kulawarga sanèsipun. Mliginipun kanker ingkang bektaan genetik inggih punika, [[kanker payudara]], [[kanker indung telur]], [[kanker kulit]] saha [[kanker usus besar]].
=== Faktor Lingkungan ===
* Ngrokok sigaret saged ningkataken risiko kadadosan [[kanker paru-paru]],[[kanker mulut]], [[kanker laring]] (pita suara), saha [[kandung kemih]].
Stres, njalari ganggguan kaseimbangan seluler sarira.
=== Radikal bébas ===
Radikal bébas inggih punika atom, gugus atom, utawi molekul ingkang kagungangadhah electron bébas kang boten pasangan ing bundheran sekitaripun.<ref name="internet 3">[http://www.cancerhelps.com/penyebab-kanker.htm Panyebab Kanker] (dipununduh 01 November 2012)</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan