Gerty Cori: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Pagesangan Awal: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2)
(→‎Pagesangan Awal: ganti isi, replaced: Kekaisaran → Kamaharajan)
(→‎Pagesangan Awal: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2))
Nalika yuswanipun 16 taun lan dipunprabawai déning pakdhénipun, ingkang minangka [[profesor]] [[kadhokteran anak]] wonten ing [[Universitas Praha]], Cori milih sinau [[kadhokteran]]. Piyambakipun lulus kanthi gelar dhokter nalika taun [[1920]].
 
Nalika piyambakipun nempuh pendidikan ing [[Fakultas Kedhokteran]], piyambakipun kapanggih kaliyan [[Carl F. Cori]], kanca [[sekolah]]ipun. Kekalihipun sami-sami ngalami kathah kegiyatan njawi lan kagungangadhah minat wonten ing panalitén [[laboratorium]]. Lajeng kekalihipun palakrama nalika tanggal [[5]] [[Agustus]] [[1920]], lan pikantuk kedudukan ing [[Universitas Wina]]. Lajeng milih ngrembakaken karier wonten ing babagan panalitén kadhokteran tinimbang praktik dhokter.
 
Nalika taun [[1922]], kekalihipun sami [[émigrasi]] ing [[Amérika Sarékat]] saperlu gabung kaliyan staf ing [[Buffalo's New York Institute of Malignant Diseases]]. Piyambakipun dados asisten [[patologi]] lan piyambakipun dipuntunjuk minangka asisten [[biokimia]]. Kelalihipun dados warga nagara [[Amérika Sarékat]] nalika taun [[1928]] lan wonten ing taun [[1936]], kekalihipun sapun kagungangadhah putra tunggal, Carl Thomas. Sadangunipun wonten ing [[Buffalo]], kekalihipun sami konsèntrasi wonten ing "penyerapan" [[gula]] saking [[usus]] lan prabawa [[epinefrin]] [[insulin]] wonten ing [[karbohidrat]] ingkang dipunserap lan utawi pembentukan lan degradasi [[gliserin]].<ref name="internet 4">[http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/cori.html]</ref>
 
== Taun-taun pungkasan ==
352.737

besutan