Amangkurat IV: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2)
(→‎Kadadosan saking Pangangkatanipun: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2))
Nama aslinipun inggih punika Raden Mas Suryaputra, putra saking [[Pakubuwana I]] ingkang lair saking permaisuri Ratu Mas Blitar (keturunan Pangeran Juminah, putra [[Panembahan Senopati]] kaliyan Retno Dumilah putri Madiun).
 
Amangkurat IV kagungangadhah putar-putra ingkang ing antawisipun dados tokoh-tokoh ingkang wigati, kados ta, saking permaisuri lair [[Pakubuwana II]]<ref name="internet 1">[http://jogjanyadita.blogspot.com/2008/09/amangkurat-iv-leluhur-raja-jawa.html]</ref> pendiri karaton [[Surakarta]],saking selir Mas Ayu Tejawati lair [[Hamengkubuwana I]] raja kapisanan ing [[Yogyakarta]], lan saking selir Mas Ayu Karoh lair [[Arya Mangkunagara]], bapa saking [[Mangkunagara I]].
 
=Kadadosan saking Pangangkatanipun==
==Akhir Pamaréntahan==
 
Amangkurat IV lajeng wonten perkawis kaliyan Cakraningrat IV bupati [[Madura]] (kilén). Cakraningrat IV punika ndhérék merangi pemberontakan Jayapuspita ing [[Surabaya]] taun [[1718]] rumiyin. Piyambakipun kagungangadhah kapitadosan bilih [[Madura]] badhé langkung makmur manawi wonten ing sangandhapipun VOC tinimbang Kartasura ingkang dipunanggep bobrok.
 
Hubungan kaliyan Cakraningrat IV lajeng saé malih sabibaripun dipunpendhet minangka mantu Amangkurat IV. Samangké Cakraningrat IV punika ngraman dhateng [[Pakubuwana II]], gantosipun Amangkurat IV.
348.872

besutan