Kadhaton Potala: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
c (→‎top: ngganti tembung, replaced: Bangunan → Wangunan using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
'''Kadhaton Potala''' punika satunggaling kedhaton ingkang mapan wonten ing kutha [[Lhasa]], [[Tibet]]. mliginipun wonten ing [[Bukit Merah]]. Kedhaton Potala punika dalemipun [[Dalai Lama]] lan dados papan kagiyatan [[agama]] ugi [[pulitik]]. [[Kedhaton]] punika kabangun nalika [[abad]] kaping 7, lajeng dipunyasa malih ing [[abad]] kaping 17 déning Dalai Lama kaping 5 <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 pura terindah di donya (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>.
 
Wangunan KedhatonPotala punika tingkat 13 kanthi dhuwur dumugi 110 [[mèter]]. Kedhaton kanthi wiyar 400 x 350 [[mèter]] punika kagungangadhah langkung saking 10.0000 papan kanggé memuja, 1.000 kamar, lan 200.000 [[patung]] <ref name="internet1"/>. Wonten ing nginggiling yasan wonten ''penangkal petir'' ingkang kadamel saking [[emas]]. Ugi wonten [[pagoda]] ingkang kalapisan [[emas]] kanthi bobot 3.724 [[kilogram]] kanthi tahta [[intan]], [[mutiara]], [[zamrud]], [[watu akik]],, lan [[watu giok]]. Kedhaton punika asring sanget kénging ''petir'' lan lindhu nanging dumugi sapunika taksih jumeneng kanthi katon megah.
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan