Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Géografi: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎JR-West: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
 
 
== Géografi ==
Prefektur Tottori pérangan [[kulon|kilèn]] winatesan kaliyan [[Prefektur Shimane]], ing pérangan wétan winatesan kaliyan [[Prefektur Hyogo]] lajeng ing sisih kidul kaliyan [[Prefektur Hiroshima]], [[Prefektur Okayama]], lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis pasisir kaliyan [[Laut Jepang]] (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing laladan pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori punika dipunperang dados tigang pérangan, laladan pérangan kilèn kanthi pusta kutha [[Yonago, Tottori|Yonago]] lan kutha [[Sakaiminato, Tottori|Sakaiminato]], laladan pérangan tengah kanthi pusat kutha [[Kurayoshi, Tottori|Kurayoshi]], lan laladan pérangan wétan kanthi pusat kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]]. prefektur Tottori kagungangadhah laladan tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. [[Gunung Daisen, Tottori|Gunung Daisen]] (1.729 [[mèter|m]]) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng [[Gunung Hyonosen|Gunung Hyōnosen]] (1.509,6 [[mèter|m]]) lan [[Gunung Nagi]] (1.255 [[mèter|m]]). Ilining toya lèpèn sadaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunlangkungi Lèpèn Hino.
 
== Pendidikan ==
348.872

besutan