Peruté: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
Minangka gambaran bédanipun fungsi router lan [[switch]] kalebet dalanan, router punika kalebet penghubung antar dalan. Saben griya mapan wonten ing alamat kanthi urutan tartamtu. kanthi cara ingkang sami [[switch]] ngubungaken piranti ingkang saben piranti gadhah [[alamat IP]] piyambak wonten ing satunggaling [[LAN]].
 
Router kathah kaginakaken wonten ing [[jaringan]] kanthi dhasar ''teknologi protokol'' [[TCP/IP]] lan router ingkang jinis punika dipunwastani ''IP Router''. Kajawi ''IP Router'' wonten malih ''AplleTalk Router'' lan sanès-sanèsipun. Internet punika salah satunggaling tuladha utami saking [[jaringan]] ingkang kagungangadhah kathah [[IP]]. Router saged kaginakaken kanggé ngubungaken kathah jaringan alit dhateng jaringan ingkang langkung ageng ingkang kawastanan ''internetwork''. Utawi kanggé merang jaringan ingkang ageng dhateng ''subnetwork'' supados ningkataken kinerja lan nggampilaken manajemenipun.
 
Router ugi saged kanginakaken kanggé ngubungaken kalih [[jaringan]] kanthi médhia sanès. Kadosta ''router wireless'' ingkang padatanipun saged ngubungaken [[komputer]] kaliyan [[radio]], lan ugi njurung gayutan [[komputer]] kanthi [[kabel]] [[UTP]] utawi ingkang sanès aristektur jaringan kados [[Ethernet]] dhateng [[Token Ring]].
352.737

besutan