Kastil Malbork: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Pérangan kastil: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎Pérangan kastil: ganti isi, replaced: tentara → bala)
(→‎Pérangan kastil: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
[[Perang Dunia II]] [[taun]] ndadosaken Kastil Malbork risak langkung saking setengahing pérangan yasan. Lajeng tambah parah malih awit saking kobongan ingkang kadadosan nalika taun 1959. Katedral mliginipun kantun puing-puing. Kastil Malbork dipunyasa malih nalika [[taun]] 1962. Kathah wisatawan ingkang dugi dhateng Kastil Malbork amargi saben wulan ing papan punika asring wonten aréna pameran [[seni]] lan aréna atraksi wisata <ref name="internet2"/>.
 
Kastil ingkang mapan wonten ing [[Taman Wilhemshole]] punika ugi dipunwastani ''kastil singa''. Dipunbangun déning LandGrave Wilhem IX saking Hessen Kassel, kastil punika dipundesain déning arsitèk kraton anama Heinrich Cristoph Jussow ingkang ahli lan kagungangadhah pengalaman wonten ing proyek pambangunan yasan-yasan ing [[Perancis]], [[Italia]], lan [[Inggris]]. Heinrich ugi naté nggambar rancangan [[Taman Landgrave]] <ref name="internet3">[http://edupaint.com/jelajah/arsitektur-manca-nagara/3286-arsitektur-kastil-malbork.html], (id) Arsitektur Kastil Malbork (dipun-akses tanggal 27 Dhésèmber 2012).</ref>.
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan