Bathik Cirebon: Béda antara owahan

638 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: Bathik Cirebon punika jinis bathik ingkang khas saking kutha Cirebon, dados salah satunggaling ''sentra industri'' batik wonten ing tlatah Jawa iring kilen ingkang lestantun ngantos...)
 
Bathik Cirebon punika jinis bathik ingkang khas saking kutha Cirebon, dados salah satunggaling ''sentra industri'' batik wonten ing tlatah Jawa iring kilen ingkang lestantun ngantos saniki. Sentra industri bathik punika [[Indramayu]], [[Tasikmalaya kabupaten|Tasikmalaya]], saha [[Garut]]. Cirebon punika sentra batik kuna ingkang mangayubagyo ragam pola [[bathik]] saking sentra-sentra industri batik saking kutha sanes wonten tlatah Jawa iring kilen.<ref name=irin>Irin Tambirin. 2002. [http://www.academia.edu/3804762/BATIK_CIREBON_TINJAUAN_ORNAMEN_BATIK_TRUSMI_CIREBON_? Batik Cirebon : Tinjauan Ornamen Batik Trusmi Cirebon]. J Seni Rupa 2 (4): 1-13.</ref>
 
Motif batik Cirebon ingkang kondhang saha dados ''ikon'' kutha Cirebon punika motif [[Batik Megamendung|Megamendung]]. Motif punika pralambang mendhung lambang saking kasuburan saha kauripan. Sujarah motif punika wonten gandheng cenengipun saking sujarah karawuhan para pecinan wonten ing Cirebon, inggih punika [[Sunan Gunung Jati]] ingkang pulakrama kaliyan wanita [[Tionghoa]] ingkang asma [[Ong Tie]]. Motif punika anggadahi ''gradasi'' warna ingkang sae, proses pandamelanipun langkung saking tiga proses''proses''.<ref name=fit>fitinline.com. 9 Februari 2013. [http://fitinline.com/article/read/batik-cirebon Batik Cirebon].</ref>
6.047

besutan