Bathik Cirebon: Béda antara owahan

146 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Motif batik Cirebon ingkang kondhang saha dados ''ikon'' kutha Cirebon punika motif [[Batik Megamendung|Megamendung]]. Motif punika pralambang mendhung lambang saking kasuburan saha kauripan. Sujarah motif punika wonten gandheng cenengipun saking sujarah karawuhan para pecinan wonten ing Cirebon, inggih punika [[Sunan Gunung Jati]] ingkang pulakrama kaliyan wanita [[Tionghoa]] ingkang asma [[Ong Tie]]. Motif punika anggadahi ''gradasi'' warna ingkang sae, proses pandamelanipun langkung saking tiga proses''proses''.<ref name=fit>fitinline.com. 9 Februari 2013. [http://fitinline.com/article/read/batik-cirebon Batik Cirebon].</ref>
 
== Sujarah ==
Bathik ingkang wonten ing tlatah Cirebon punika wonten gandheng cenenge kaliyan kasultanan, inggih punika [[kasultanan Kasepuhan]]
6.047

besutan