Bathik Cirebon: Béda antara owahan

232 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Bathik ingkang wonten ing tlatah Cirebon punika wonten gandheng cenenge kaliyan kasultanan, inggih punika [[kasultanan Kasepuhan]] saha [[kasultanan Kanoman]]. Caranipun sumebare bathik Cirebob sami kaliyan caranipun bathik Yogya utawi Solo nuninggih kawiwitan saking keraton nuli dipuntepangaken ten masarakat keraton lumantar abdi dalem ingkang dalemipun wonten ing jawi kraton. <ref> Novelly, Cut. Ananda, Della Rizky. Triany, Kukuh. Fransiska, Melia, Seftiani, Rosa. 2012. Makalah Seni Budaya - Batik Indonesia. Lubuk Dalam : SMP Negeri 1 Lubuk Dalam, Siak. Provinsi Riau</ref>
 
Sadherengipun, seni mbatik punika namung dipunsinauni dening para putri kraton kangem ngisi kalodhangan wekdal. ''Ornamen'' bathik ingkang sampun lestantun punika ornamen Paksi Naga Liman, Siti Inggil, Kanoman, Taman Kasepuhan, saha Taman Sunyaragi. Bathik ingkang dipunkasilaken punika disebat batik ''keratonan''.<ref name=irin/>
 
Salajengipun, masarakat Cirebon uga nyinauni seni bathik kangge barang sadean. Ornamen ingkang dipunkasilakan disebat ''pesisiran''.<ref name=irin/>
6.047

besutan