Amangkurat IV: Béda antara owahan

430 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
(ganti isi, replaced: kagungan → gadhah (2))
Nama aslinipun inggih punika Raden Mas Suryaputra, putra saking [[Pakubuwana I]] ingkang lair saking permaisuri Ratu Mas Blitar (keturunan Pangeran Juminah, putra [[Panembahan Senopati]] kaliyan Retno Dumilah putri Madiun).
 
Amangkurat IV gadhah putarputra-putra ingkang ing antawisipun samangke dados tokoh-tokoh ingkang wigati, kados ta, saking permaisurigarwa lairpadmi peputra [[Pakubuwana II]]<ref name="internet 1">[http://jogjanyadita.blogspot.com/2008/09/amangkurat-iv-leluhur-raja-jawa.html]</ref> pendirikang madegaken karaton [[Surakarta]], saking selirgarwa ampeyan Mas Ayu Tejawati lairpeputra [[Hamengkubuwana I]] rajaratu kapisanankapisan ing [[Yogyakarta]], lan saking selirgarwa ampeyan Mas Ayu Karoh lair [[Arya Mangkunagara]], bapa saking [[Mangkunagara I]]. Saking dhaup kaliyan putrinipun [[Untung Surapati]], peputra RM. Sandiya kang salajengipun manggen ing Dhusun Mlangi, Ngayogyakarta kawentar kanthi asma [[Kyai Nur Iman]] Mlangi.<ref>{{Cite web|url=http://keraton.perpusnas.go.id/node/124|title=Amangkurat IV {{!}} Keraton Nusantara {{!}} Perpustakaan Nasional Republik Indonesia|website=keraton.perpusnas.go.id|access-date=2018-04-19}}</ref>
 
=Kadadosan saking Pangangkatanipun==
2.801

besutan