Warak ngendhog: Béda antara owahan

419 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Maringi referensi wewacan buku
c (Sujarah saka Warak Ngedhog)
c (Maringi referensi wewacan buku)
 
== Sujarah ==
Warak Ngedhog iku ana wiwit kapisan nalika para warga kutha [[Kutha Semarang|Semarang]] badhé miwiti wulan pasa utawa shaum Ramadhan. Warak iki awujud saka akulturasi lan bebungah syukur bab para warga ing kutha atlas iki sampun sesucèn. Bab wulan ramadhan iku wulan para warga muslim wangsul ing trahé suci lan resik <ref>{{Cite book|title=Semarang Riwayatmu Dulu|last=Budiman|first=Amen|year=1978|location=Semarang}}</ref>. Warag umumé awujud macan sing tuwuh jaga endhog. Warak jaga endhog iku bisa diudhari macan, utawa lambang gendhèra kutha Semarang nalika jaman [[Walanda]] jaga kauthuhan lan kaguyubané warga ingkang diwujudake dadi endhog. Bab endhog iku gampang pecah nalika natap-natap utawa tiba <ref>{{Cite book|title=Kota Semarang Dalam Kenangan|last=Jongkie|first=Tio|publisher=kaca 21|year=2011|isbn=|location=|pages=}}</ref>
 
==referensi==
3.422

besutan