Warak ngendhog: Béda antara owahan

356 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
 
== Sujarah ==
Warak Ngedhog iku ana wiwit kapisan nalika para warga kutha [[Kutha Semarang|Semarang]] badhé miwiti wulan pasa utawa shaum Ramadhan. Warak iki awujud saka akulturasi lan bebungah syukur bab para warga ing kutha atlas iki sampun sesucèn. Bab wulan ramadhan iku wulan para warga muslim wangsul ing trahé suci lan resik <ref>{{Cite book|title=Semarang Riwayatmu Dulu|last=Budiman|first=Amen|year=1978|location=Semarang}}</ref>. Warag umumé awujud macan sing tuwuh jaga endhog. Warak jaga endhog iku bisa diudhari macan, utawa lambang gendhèra kutha Semarang nalika jaman [[Walanda]] jaga kauthuhan lan kaguyubané warga ingkang diwujudake dadi endhog. Bab endhog iku gampang pecah nalika natap-natap utawa tiba .<ref>{{Cite book|title=Kota Semarang Dalam Kenangan|last=Jongkie|first=Tio|publisher=kaca 21|year=2011|isbn=|location=|pages=}}</ref> Warak ya ana sing awujud endhas naga, awak onta, lan sikil saka wedhus iku asalé dipundhut saka élemen-élemen warga sing manggon ana ing kutha Semarang. Tiyang warga sing manggon iku asale saka warga keturunan [[Arab Saudi|Arab]] utawa bakul saka [[Gujarat]], para bakul saka katurunan [[Wong Tionghoa-Indonésia|Tionghoa]], lan warga pribumi piyambak.
 
==referensi==
3.421

besutan