Kaji: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: zakat → jakat
(→‎Latar buri ngibadah kaji: ganti isi, replaced: syariat → saréngat (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: zakat → jakat)
[[Gambar:Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|300px|thumb|top|Ritual haji, rukun Islam kang pungkasan.]]
{{Islam}}
'''Kaji''' utawa '''haji''' iku rukun (cagak agama) Islam kang kalima sawisé [[Sahadat|syahadat]], [[salat]], zakatjakat lan pasa. Nglakoni ngibadah kaji minangka wujud ritual taunan kang dilakoni kaum [[muslim]] sadonya kang kuwawa (materi, fisik, lan ngèlmuné) kanthi teka lan nglakoni sawetara kagiyatan ing sawetara panggonan suci ing [[Arab Saudi]] ana ing wektu kang kaloka minangka mangsa kaji (bulan [[Dzulhijjah]]). Bab iki béda karo ngibadah [[umrah]] kang bisa ditindakaké nalika-wektu. Kagiatan inti ngibadah kaji diwiwiti tanggal 8 Dzulhijjah nalika umat Islam nginep ing [[Mina]], [[wukuf]] ing [[Arafah|Padang Arafah]] tanggal 9 Dzulhijjah, lan mungkasi sawisé mbalang jumrah (watu simbul sétan) ing tanggal 10 Dzulhijjah. Masarakat Indonésia biyasa nyebut dina riyaya [[Idul Adha]] minangka Dina riyaya kaji amarga bebarengan karo karaméan ngibadah kaji.
 
== Dhéfinisi ==
352.737

besutan