Beksan Piring: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
(→‎Tata Cara Mbeksan: ganti isi, replaced: kabentuk → kadhapur)
 
== Tata Cara Mbeksan ==
[[File:A group ofTari Piring dancerdancers, West Sumatera.jpg|thumb|sekelompok penari piring]]
Beksan piring iku beksan kang kadhapur saka beksan, lelagon lan [[pencak silat]] saka [[Minangkabau]] utawa kang diarani ''silek''. Beksan piring migunakaké piring loro kang dideleh ana ing epek-epek ([[tangan]]) banjur digoyang-goyang kang saya suwé saya rikat obahe. Sawisé jejogedan, banjur piring-piring kang digunakaké joged dibanting ing latar, banjur para pambeksan padha mbeksa ing sadhuwure pecahan piring.<ref>[http://www.anneahira.com/tari-piring-sumatera-barat.htm Tari Piring dari Sumatera Barat]</ref>
 
2

besutan