Kuran: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Al-Qur'an → Kuran, Malaikat → Malaékat (4), malaikat → malaékat
(ganti isi, replaced: Al-Qur'an → Kuran, Malaikat → Malaékat (4), malaikat → malaékat)
{{Islam}}
'''Kuran''' punika kitab sucinipun agama [[Islam]]. Umat [[Islam]] pitados bilih Kuran punika pucuk lan panutuping wahyu [[Allah]] kanggé manungsa. Piwulang punika dipunwulangaken marang [[Muhammad]] kanthi lantaran MalaikatMalaékat Jibril.
 
Manawi dipunrunut saking ngèlmu basa, Kuran punika tegesipun "wewacan" utawi "kang diwaca bola-bali." Ukara punika saking ''qara'a'' (قر أ) ingkang tegesipun "maca". Panggianing ukara punika saged dipunmangertosi ing ayat 17 lan 18 Surat Al-Qiyaamah.
Déné [[Muhammad]] 'Ali ash-Shabuni ngandharake kanthi ukara:
 
''"Kuran iku kalam Allah kang tanpa tandhing, tinurunake marang Muhammad pungkasaning para nabi lan rasul, kanthi lantaran malaikatmalaékat Jibril.as lan tinulis ing mushaf-mushaf kang banjur tekan kita kabèh kanthi mutawatir, lan yèn maca lan nyinaoni bakal dianggep ngibadah, kanthi diwiwiti surat Al-Fatihah lan ditutup surat An-Nas"''
 
kanthi katrangan kados ing nginggil punika, Kuran dipunbedakaken kaliyan kitab sadèrèngipun [[Muhammad]], ya iku [[Kitab Torèt]] utawa [[Injil]].
== Prosés tumuruning ==
 
* MalaikatMalaékat nglebetaken wahyu dhateng salebeting manahipun Muhammad.
* MalaikatMalaékat memba rupa dados tiyang jaler lan murukaké marang Rasululllah.
* Wahyu tumurun kados déné thing-thingan lonceng.
* MalaikatMalaékat boten memba rupa dados sinten-sinten lan nekani Muhammad kanthi pawakan aslinipun.
 
== Peranganing Kuran ==
* [http://www.e-mushaf.com e-mushaf.com] Salin basa Kuran ing manéka basa (16 basa).
 
[[Kategori:Al-Qur'anKuran]]
[[Kategori:Tembung lan pitembungan Arab]]
 
352.737

besutan