Isa: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Al-Qur'an → Kuran (2), Malaikat → Malaékat, malaikat → malaékat (3)
c (→‎Sejarahe: clean up, replaced: dhéwéké → dhèwèké using AWB)
(ganti isi, replaced: Al-Qur'an → Kuran (2), Malaikat → Malaékat, malaikat → malaékat (3))
 
'''Isa''' ([[basa Arab]]:'''عيسى''', '''`Īsā''') (watara 1 - 32M) iku [[nabi Islam|nabi]] wigati sajeroning agama [[Islam]] lan minangka salah siji saka [[Ulul Azmi]]. Sajeroning [[Al-Qur'anKuran]], Isa ingaran '''Isa bin Maryam''' utawa '''Isa al-Masih'''. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang [[Bani Israil]] ing [[Palestina]]. Jenengé disebutaké kaping 25 sajeroning Kuran.
 
==Sejarahe==
Sadurungé Allah nyiptakaké Isa, Allah ngutus malaikatmalaékat [[Jibril]] awujud manungsa marang [[Maryam]]. Ing wektu iku [[Maryam]] ing pinggir etan omahé dhewéan.
Pas weruh ana MalaikatMalaékat [[Jibril]] Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Allah supaya malaikatmalaékat [[Jibril]] ngedohb saka dhèwèké. Banjur malaikatmalaékat [[Jibril]] wangsuli, yèn dhèwèké iku utusaning Allah marang Maryam supaya bisa duwé putra lanang sing mengko dadi [[Nabi]].
 
== Pranala njaba ==
 
[[Kategori:Yesus]]
[[Kategori:Tokoh Al-Qur'anKuran]]
[[Kategori:Eskatologi Islam]]
 
352.737

besutan