Bol: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Changed image to svg
c (→‎top: éjaan using AWB)
(Changed image to svg)
[[Gambar:Anorectum-en.gifsvg|thumb|Anatomi rektum lan [[anus]]]]
'''Rektum''' ([[Basa Latin]]: ''regere'', "nglurusaké, ngatur") iku [[organ (anatomi)|organ]] pungkasan saka [[usus gedhé]] ing sapérangan jinis [[mamalia]] kang pungkasané ing [[anus]]. Organ iki fungsiné dadi papan panyimpenan sauntara [[feses]]. Ngembangé dhindhing rektum amarga numpuké material ing njeron rektum bakal micu [[sistem saraf]] kang njalari pepénginan kanggo [[defekasi]]. Yèn defekasi ora dumadi, kerepé material bakal dibalèkaké ning usus gedhé, lan ing kono bakal ana panyerepan banyu manèh. Yèn defekasi ora dumadi kanggo periode kang suwé, bakal dumadi [[konstipasi]] lan feses dadi atos.
 
1

besutan