Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (6)
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (6))
 
== Tembung kriya ==
Ing basa Jawa tembung kriya bisa dipérang dadi loro: tembung kriya kahanankaanan lan tembung kriya sing tanduk. Banjur [[tembung tanduk|tembung kriya tanduk]] iki bisa diwalik dadi [[tembung tanggap|tembung kriya tanggap]].
 
=== Tembung kriya kahanankaanan ===
Tembung kriya kahanankaanan iku wujudé legena bisa langsung ditrapaké. Tembung iki nélakaké kahanankaanan. Kajaba kahanankaanan lugu sing diarani tembung kahanankaanan, tembung iku uga bisa nélakaké tindak, tumandang in gawé, polah-paripolah lan sapanunggalané.<ref>Poerwadarminta (1953:48)</ref>
 
Conto:<ref>Kajupuk saka Poerwadarminta (1953:49) lan Ras (1982:53)</ref>
348.872

besutan