Abang: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2)
(→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: ganti isi, replaced: pemain → juru main)
(→‎Panggunaan, simbolisasi sadina-dina: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
 
* Abang iku warna kang anget, contoné panggunaan kanggo nuduhaké laladan kang luwih anget ing peta cuaca, utawa kanggo pepènget kang magepokan karo [[panas]]. Montor pemadam kobongan identik karo warna abang.
* Werna abang narik kawigatèn, lan sok dipigunakaké kanggo nuduhaké bebaya utawa kahanankaanan darurat
* Abang iku warna kang nglambangaké panas lan geni. Kran kanggo banyu panas lumrahé diwènèhi tandha utawa label awarna abang.
* Werna abang nuduhaké makna ''mandheg'', contoné ing rambu-rambu STOP, lampu lalu lintas ([[lampu abang]]), lampu rem ing buri montor.
* Sajeroning ulah raga balapan montor, gendéra abang iku tandha kanggo kabèh montor supaya mandheg. Redline (garis abang) ya iku karikatan maksimum mesin lan komponèn-komponèn liyané.
* Pintu darurat ing montor mabur penumpang dituduhaké mawa tandha lan lampu abang.
* Abang iku warna kanggo lambang [[tresna]] lair kalawan batin. Werna abang uga nuduhaké kahanankaanan nesu, kaya rai kang mbrabak abang amarga nesu. Nanging warna abang uga nuduhaké rasa isin, upamané amarga digodha utawa digawé isin.
* Identik karo warna [[getih]], mula abang digayutaké karo [[déwa]] perang, [[Mars]], lan [[planit]] semu abang dadi sebutan kanggo planit Mars.
* Identifikasi [[Kuminisme]] lan "''Sosialis''" abang-kanthi [[gendéra abang]] dadi warna utama gendéra [[Uni Soviet]] lan [[bintang abang]] kang dadi [[emblem]] utawa lambang Kuminis kang digawa sajeroning frase [[Perang Dingin]] minangka "Ancaman Abang" (the Red Menace) lan [[Tiongkok Abang]]-kanggo mbédakaké karo [[Tiongkok Nasionalis]].
352.737

besutan